Psykologinen turvallisuus onnistuneen hankkeen takana - case Tampereen henkilöratapiha
Uuden äärellä tiimin tulee voida kyseenalaistaa vanhoja käytäntöjä. Keskeinen asia hankkeen onnistumiselle on ollut turvallisen, sekä yksilöitä että tiimiä tukevan työilmapiirin kehittäminen.
Vuorovaikutuksellinen, osallistava ja reagoiva strategiatyö
Weladon ketteröitymismatkalla kävi ilmi, että uudenlaista ajattelumaailmaa olisi hyvä havainnollistaa vertaamalla tekemistä johonkin tuttuun. Hyvä ja kaikille tuttu vertauskuva löytyi tässäkin tapauksessa nopeasti joukkueurheilusta. Tätä ajatusmaailmaa pyöritellessämme strategiammekin kiteytyi lopulta pallon muotoon: palloon, jota voi käännellä ja kopitella, ja josta jokainen näkee vähän eri puolen.
Vuosi 2021
Vuosi 2021 on vaatinut kaikilta meiltä sopeutumista ja uuden opettelua, niin myös Weladolta. Miltä vuosi 2021 näytti meidän näkökulmastamme?
Ketterä Welado osa 5: Palveleva ja valmentava johtajuus
Ketteryyden blogisarjan aiemmissa osissa kävimme läpi ketteryyttä eri näkökulmista: organisoitumisen ja esihenkilötyön, projektitiimien, ja osaamisen kehittämisen kannalta. Entäs mikä on johdon rooli ketterässä, itseohjautuvista ihmisistä ja yhteisöohjautuvista tiimeistä koostuvassa organisaatiossa?
Ketterä Welado Osa 3 - Projektitiimit toiminnan ytimessä
Me Weladon artisaanit teemme projektiluontoista asiantuntijatyötä. Projektitiimit ovat toimintamme ytimessä, sillä niissä luodaan suoraan arvoa asiakkaillemme. Jotta asiantuntijat voivat keskittyä ydintekemiseensä, on johdon tärkein tehtävä mielestämme tukea ja mahdollistaa projektitiimien työ ja poistaa työn tekemistä haittaavia esteitä. Osana ketteröittymisprojektiamme olemmekin pohtineet, miten voimme auttaa projektitiimejämme suoriutumaan työstään mahdollisimman hyvin.
Ketterä Welado Osa 2 - Mitä yksilöllisesti paras tarkoittaa meille?
Weladolla on alusta asti ollut perustavana arvona olla ja kehittyä tavalla, jolla voimme olla tekijöillemme paras. Vuonna 2018 (noin 60 työntekijän kieppeillä) lähdimme kehittämään tukitoiminnoista systemaattisempaa: muun muassa muodostamaan HR-prosesseja, esihenkilöohjeita ja johtamisen kuvauksia. Tavoitteenamme oli kehittää tekijöillemme parhaita käytäntöjä.
Ketterä Welado Osa 1 – mitä, miksi ja miten ketteröidytään?
Weladolla on alkuvuodesta pilotoitu uutta ketterään, tiimipohjaiseen toimintaan perustuvaa organisaatiomallia. Malliin liittyy paljon uutta: uudenlaisia tiimejä ja toimintatapoja, esihenkilötyön pilkkomista eri rooleille, muita tehtävämuutoksia, palveluna tilattavaa johtamista ja siihen liittyvä Lasse-työkalu sekä johdon kehittymistä tiimien ja yksilöiden valmentajiksi. Näitä teemoja tulemme avaamaan tarkemmin kesän ketteröittymisen blogisarjassa. Osassa 1 käymme läpi ketteröittymismatkamme perusteita eli mitä, miksi ja miten ketteröitytään.