On helppo olla hyvä kun toimistolla on kotoisaa
Rakennuttaminen on käytännöllistä puuhaa ja sen tekijänä pääsee näkemään läheltä yhteiskunnan perustoimintoja. Inhimilliset avoimuuden ja toisten huomioimisen taidot auttavat tekemään työn paremmin ja tähän Weladolla keskitytään. Weladon arvoista hiottiin hiljattain henkilöstöpäivillä konkretiaa esiin.
Näkyviin nousivat erityisesti porukan yhteisöllisyys sekä mahdollisuudet kehittyä työssään.
"Suomessa infran korjausvelkaa on paljon ja töitä sen takia riittää, mutta vaikka välillä on kiire, täällä autetaan silti toisia. Ketään ei jätetä pulaan, vaikka siitä ei itse heti hyötyisikään", Weladolla 8 vuotta työskennellyt projektipäällikkö Lauri Bois kertoo. Hän hyppäsi Weladon kelkkaan jo kouluaikoina eikä ole katunut.
Myös puolisen vuotta sitten firmaan tullut projekti-insinööri Soili Ketomäki kuvailee, että työyhteisössä on kaikilla yhteinen päämäärä. Tunnelma Weladon toimistolle tullessa on kotoisa.
"Täällä halutaan olla weladolaisia. Kaikissa firmoissa on tavoitteet ja sloganit, mutta Weladossa se on lähtenyt tekijöistä eikä ylhäältä päin", hän sanoo.
Rohkeus kohdata toinen ja olla avoin kantaa myös asiakkaiden suuntaan.
"Projekti käydään asiakkaan kanssa läpi. Mietimme mikä meni hyvin ja ehkä ennen kaikkea mikä meni huonosti, jotta osataan jatkossa paremmin. Vaatii aika paljon kanttia myöntää asiakkaan edessä, että parantamisen varaa olisi. Mutta kun avoimesti keskustellaan, niin kyllä siinä on sitten hyvin luontevaa lähteä porukalla syömään. Se tekee meistä helpommin lähestyttäviä", Bois kertoo.
Weladon projektien onnistuminen helpottaa monen ihmisen elämää. Esimerkiksi valtatie 4:n turvallisuuden ja sujuvuuden parantaminen Oulun kohdalla. Se on kehäteiden jälkeen yksi Suomen vilkkaimpia liikenneväyliä.
Weladossa ei yhdessä toimiessa olla insinöörejä tai asiantuntijoita. Työtä tekevät ihmiset ihmisten kanssa.
"Täällä saadaan olla sellaisia kuin ollaan", Ketomäki kiteyttää.
Kolmen lapsen isä Bois lisää, että myös työn ja perheen yhteensovittaminen on onnistunut liukuvien työaikojen ja etätyömahdollisuuksien ansiosta hyvin vaikka projekteja on eri puolilla maata. Ja joskus on voinut pistäytyä urheilemassakin kesken päivän.
Osaamisen kartuttaminen on weladolaisilla jatkuva projekti. Kymmenkunta vuotta firmassa ollut toimitusjohtaja Matti Tervonen kuvailee, että työntekijöiden kanssa rakennetaan polkuja, joissa oppiminen ja kehittyminen eivät jää pelkästään työntekijän vastuulle.
Esimerkiksi Ketomäen tapauksessa kädet ovat savessa konkreettisesti, sillä hän tekee myös diplomityötään Tampereen teknilliseen yliopistoon Weladon toimeksiannosta.
"Tutkin kuinka asiakaslähtöistä palveluliiketoimintaa voidaan integroida suoraan prosesseihin", Ketomäki tiivistää opinnäytetyönsä tavoitetta ja lisää, että on saanut siihen valtavasti kannustusta työpaikalta.
"Työn lopputuloksilla voi olla todella käyttöä firmassa", hän uskoo.
Weladossa Ketomäki tuntee saavansa mahdollisuuden kehittyä urallaan niin, että se hyödyttää myös Weladoa.
Bois kertoo, että vielä ei ole pomolta tullut kieltävää vastausta hänen ehdottaessaan kurssille tai koulutukseen menemistä. Hän lisää, että niistä osataan firmassa myös ottaa kaikki hyöty irti.
"Weladossa saa vastuuta jos sitä on halua ja uskallusta ottaa. Jos kaveri on osoittanut, että hänen uskaltaa antaa yrittää, niin silloin kyllä annetaan."
Kommentit
Ei kommentteja